Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Snød hun sig til millioner af dollars?

skrabelodForleden befandt jeg mig pludselig i en debat med to venner, om hvorvidt det er muligt at snyde sig til gevinster på klassiske pengespil på nettet. Mens vi hurtigt blev enige om, at man f.eks. kan snyde i online poker – omend det er besværligt og man med største sandsynlighed bliver opdaget før eller senere – så mente alle parter i debatten, at det var teknisk umuligt, at snyde sig til gevinster på f.eks. lotto eller skrabelodder.

Én ting var vores forventning om, at det er umuligt, men er det nu også det? Det satte vi os for at undersøge med en søgning på det store internet, og det viste sig da også, at der ikke forelægger nogle reelle beviser for, at det nogensinde er lykkedes nogen at snyde sig til en gevinst i Lotto, medmindre det indebærer at stjæle en gevinstgivende kupon eller undlade at dele pengene fra en gevinst med dem man har spillet sammen med.

Vi fandt dog én artikel på det danske pokernyhedsmedie PNN.dk, som var interessant i vores søgen. I USA er der nemlig en nu 65-årig kvinde ved navn Joan R. Ginther, som har været så ubeskriveligt heldig, at hun har vundet en kæmpe million dollar gevinst hele 3 gange på skrabelodder. Første gang i 2006 vandt hun $2 mio., og godt 2 år senere vandt hun så igen $3 mio. I 2010 slog hun så til igen, og skrabede sig til astronomiske 10 millioner dollars, og som om dét ikke var nok, så har hun også vundet $5,4 mio. i det amerikanske lotteri – nemlig tilbage i 1993.

Chancerne for at den samme person rammer 4 så store gevinster er nærmest ikke-eksisterende. Matematiske kloge hoveder har regnet lidt på sandsynligheden, og er kommet frem til, at chancen for at Joan R. Ginther tilfældigt ville skrabe sig frem til gevinsterne og samtidigt vinde den store jackpot i Lotto er… og hold nu fast… 1 til 18 kvadrillioner. En kvadrillion skrives i øvrigt med 24 nuller bagefter. Eksperter i astrologi mener til sammenligning, at der “kun” er 1 kvadrillion stjerner i hele universet. Hvorfra de så skulle vide dét, skal vi lade være usagt.

Men er det muligt at være SÅ heldig som Joan R. Ginther, eller havde hun fundet en metode hvorpå hun kunne snyde sig til de store gevinster på skrabelodderne?

En professor ved ‘Institute for the Study of Gambling & Commercial Gaming’ på et universitet i Nevada mere end antyder, at det nærmest er umuligt, at hun har vundet pengene på en ærlig og fair måde.

Han mener, at Joan R. Ginther havde udregnet den algoritme, som bestemmer, hvilket lod i en hel serie af skrabelodder, der gemmer på den helt store hovedpræmie. Derefter har – på en eller anden facon – udregnet i hvilken butik det pågældende lod ville lande, fordi lodderne angiveligt fordeles rundt omkring i butikkerne efter et fast system. Det sker, fordi man ikke ønsker at lodder med store gevinster “klumper sig sammen” og ender i de samme butikker.

Med til historien hører det, at Joan R. Ginther har en ph.d. i statistik fra Stanford University, og dét faktum har ikke ligefrem været med til at mildne mistanken mod hende. Alle hendes gevinster blev i øvrigt vundet i staten Texas hvor hun boede, men nu om dage er hun flyttet til Las Vegas, og nægter i øvrigt at udtale sig til medierne omkring hendes store gevinster.

Du kan læse artiklen om det mulige snyderi med skrabelodder her.