Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Le mans – dagen hvor blod og benzin møder ære og respekt!

Det traditionsrige løb byder som vanen tro igen velkommen til et døgn, med spænding, drama, show, og kommende mester, som kan løfte det store og stolte trofæ, som han og hans team har kæmpet for, at holde i deres hænder den 14/6, hvor løbet slutter.

Løbet starter ud den 13/6, hvor der er opvarmning kl 0900 som varer i 45 minutter, og det er samtidig også, at det er sidste mulighed for at rette fejl og mangler inden løbet går i gang.

Feltet af kørere tæller da også et par prominente navne som tidligere har begået sig på højeste plan i Formel 1. Gutter som Jan Magnussen, Mark Webber, Nick Heidfeld, og Giancarlo Fisichella er at finde på start linjen når det går løs.

Det er heller ikke fordi, at løbet mangler et dansk islæt, da feltet ikke tæller mindre end 7 danske deltager, til start stiller: Jan Magnussen, Marco Sørensen, Nicki Thiim, Michael Christensen, David Heinemeier Hannson, Christoffer Nygaard, og Kristian Povlsen.

Der hersker ingen tvivl om, at det store antal af danske deltager, skyldes en mand, som ene og alene gjorde netop Le Mans til hans løb.

Mister Le Mans selveste Tom Kristensen den tidligere Audi/Bentley-Porsche kører, som med sine imponerende 9 sejre er den mest vindende kører nogensinde i Le Mans sammenhæng. Dertil skal man også ligge de 6 sejre i det 12 timer lange løb i Sebring, samt hans titel som FIA World Endurance Champion.

 

Le Mans, hvor sport og fest mødes

Det er naturligvis, løbet der trækker da dette er det naturlige epicenter for hele denne begivenhed, men sideløbende forgår der meget mere end vi TV kiggere umiddelbart er klar over.

Hvis man skulle få lyst til, at komme helt tæt på og lugte til det afbrændte gummi og samtidig tage del i den nærmest store folkefest som løbet er blevet, kunne dagen komme til, at se således ud.

Der afholdes ikke mindre end 3 koncerter, hvor navne som Loran, Heymoonshaker og Charlie Winston kommer og er med til, at fyre op under festen. Hvis man er til noget lidt mere stille og roligt er der også mulighed for, at besøge Le Mans museet, samt høre diverse foredrag som kører sideløbende med, at kørerne kæmper om hæder og anerkendelse, og selv drømmer om, at blive en del af Le Mans historien.

Og netop historien spiller en vigtig rolle i det traditionsrige løb, som køres for 83. gang. Man skal huske på, at dette løb er så specielt, da det ikke kun kræver, at man har en hurtig bil, men også held, taktik, team, udholdenhed, vilje, og sidst men ikke mindst troen på sig selv.

At Le Mans er gået hen og blevet en folkefest bevidner det store antal af tilskuere som valfarter til det populære løb. Ikke mindre end 245.000 personer deltager, hvor Danmark da Tom K kørte sit bedste stillede med godt og vel 30.000, et ret imponerende antal, når vi ser på vores størrelse og som motorsports nation i en generel helhed.

Men netop det, at det er en folkefest, viser sig også ved, at det er til at betale sig fra, 69 Euro eller ca. 520 kr. er hvad det koster at komme ind til dette brag af en fest.

Så hvis lysten skulle melde sig, er der stadigvæk billetter, at købe hos diverse rejsearrangører, hvor der kan købes en samlet pakke med tur, billet, spisning, og diverse andre arrangementer.

Hvis man efter sådan en tur skulle blive bidt af Le Mans, kan det anbefales, at følge løbet på FB, hvor man igen konfronteres med løbets popularitets med ikke mindre end 360.767 følgere.

Hele denne herlige fest dag for det motorelskende folk, kan delvis følges på TV 2 den 13/6 fra kl. 1400, og husk at du også kan spille odds på Le Mans 2015.

Godt Le Mans til alle.