Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Hvordan spiller man et set

Der er forskel på at have 3 ens i poker og forskellen i styrke er betragtelig. Sidder man med et par på hånden og rammer et af de tilbageværende to kort på floppe så kaldes det ”et set”. Denne hånd er langt stærkere end hvis man rammer to ens på floppet og selv sidder med et af disse kort på hånden hvilket kaldes ”trips”. Grunden til at trips er en langt svagere hånd end et set er at en modstander jo også kan have ramt trips men med bedre kickerkort eller endda have ramt fuldt hus på bordet hvorimod dette er umuligt hvis man flopper et set.

Sådan er odds for at ramme et set

Det er ikke nemt at ramme et set. Man skal ca. spille et par på hånden 7.5 gange førend man gennemsnitligt rammer sit set. Derfor er det enormt vigtigt ikke at kalde atl for store raises før floppet da det ellers bliver umuligt at holde overskud på sets. Når man så endeligt rammer sit set så er det ofte besværligt at få nok penge ud af det. Det er mest enkelt hvis man rammer et set og der samtidigt kommer et Es eller en Konge på floppet da en modstander med AK på hånden sjældent vil smide den hånd.

Derfor bør man byde sin hånd hvis floppet indeholder et af de to store kort og derefter bare håbe på at modstanderen også har ramt. Man skal ikke check raise i den situation da et check raise indikerer meget stor styrke og man derfor kan risikere at en modstander smider AK, AQ eller KQ og man ender med at gå nærmest tomhændet ud af en pot hvor man ellers burde have fuld valuta for pengene. Anderledes besværligt er det hvis der ikke er et af de store kort på floppet. Nu er man nødt til at analysere om ens modstander er aggressiv og byder sådanne flop og hvis svaret til den analyse er et ja så bør man check kalde sin hånd på floppet og se om modstanderen kan finde ud af at byde turn også. Dog skal man her være opmærksom på hvilket turn kort som kommer da man jo nødigt vil give frikort hvis der er en mulighed for straigt eller flush draws på bordet.

Byd med de store hænder

Essensen er at du mere eller mindre altid skal byde dine store hænder da det er den måde hvorpå der oftest kan komme den største pulje plus at hvis man byder store hænder så er det også muligt at bluffe mindre gode hænder. Et set er en enormt stærk hånd i poker og det er forholdsvis uheldigt hvis man taber den og det er nærmest en umulighed at smide hånden uanset hvad der sker.