Annonce - Denne side indeholder reklamelinks. 18+. Stopspillet.dk. Rofus.nu. Regler og vilkår gælder. Spil ansvarligt.

Beskyt dig selv mod varians

Varians er en vigtig del af pokerskolen, og hvordan du forholder dig til det, kan være forskellen mellem at være en vindende spiller og en tabende. Nogle spillere kan godt klare udsvingene på deres bankroll, mens andre knækker under stress og begynder at ændre, hvordan de spiller, når de begynder at tabe over en periode.

Minimer dine udsving

Hvis du er en af de spillere, der kæmper med at håndtere udsvingene i poker, er det bedst at finde måder at minimere udsving på. Selv om det er umuligt at undgå varians, så er stilarter og spil underlagt forskellige niveauer af det, og derfor gælder det om at finde det, der passer dig bedst. Den måde, du spiller på, har stor betydning for variansen i dit spil.

En god pokerstrategi er at spille tight og aggressivt, så du er med i potten mindre hyppigt, mens du venter på stærkere hænder til at involvere dig med. En løs og aggressiv spiller går ofte med i potten med meget svagere hænder, så deres chipstack vil svinge vildt, når de taber eller vinder. Fixed-limit spil har generelt en højere varians end no-limit- og pot-limit-spilstrukturer.

Det er fordi, det er meget vanskeligere at få en modstander til at folde en hånd i et fixed-limit-spil, så flere hænder går til showdown. Det betyder igen, at du er nødt til at have den bedste hånd for at vinde. Sammenlign dette med no-limit-spil, hvor du kan raise med et beløb, der vil gøre, at din modstander folder før river.

Hold’Em har mindre varians end PLO

Alle former for Hold em har mindre varians end et spil som Pot-limit Omaha, da kanter er større i Hold em. I Hold em er det ikke ualmindeligt at få dine penge som massiv favorit, for eksempel vinder Es mod Konge omkring 82% af tiden, mens du i Omaha sjældent vinder mere end 60% af tiden.

Spillet med den laveste varians findes i split-pot-spil som Omaha hi/low eller Seven-Card Stud hi/low. I disse særlige varianter af poker kan du vinde halvdelen af potten ved at have den bedste hånd eller halvdelen af potten ved at have den dårligste hånd! Det tager lidt tid at vænne sig til, men du vil opleve, at ofte vinder mindst halvdelen af potten.

Samlet set er den bedste måde at beskytte dig selv mod virkningerne af varians at have en bankroll, der er høj nok i forhold til de indsatser, du spiller. Det anbefalede antal buy-ins for en No-Limit Hold em cash game er omkring 20, så hvis du spiller $0.50/$1, så skal du have omkring $2.000 at spille med. Men hvis du har svært ved at klare variansen, kunne det være en god idé at have $4.000 til rådighed som bankroll. Tab af $100, når du kun har $1.000, er et meget dårlig resultat, mens tab af $1.000, når du har $25,000 tilbage, er langt mindre skadelig, selvom størrelsen af tabet er ti gange større. Skrevet af Kristoffer Olofsson, en ekspert i Online Poker